Opečené brambory s houbami shimeji
Recepty, HoubySuroviny
- malé brambory uvařené den předem
- 150 g shimeji-japonská houba dostupná v supermarketu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- máslo+olej
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- petrželka
- volské oko
- rukola na ozdobu
Postup Opečené brambory s houbami shimeji
Postup přípravy receptu
-
Brambory opečeme na pánvi s olivovým olejem do křupava. Osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.
Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla s trochou oleje. Houby očistíme a odkrojíme spodní část. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek na plátky.
Po chvíli přidáme houby, okořeníme a dusíme krátce, jen do lehkého zbarvení. Servírujeme rukolu, brambory na které položíme vejce a posypeme houbami.