Opečené brambory s houbami shimeji

Recepty, Houby

Suroviny

malé brambory uvařené den předem
150 g shimeji-japonská houba dostupná v supermarketu
1 cibule
2 stroužky česneku
máslo+olej
mletý kmín
sůl
pepř
petrželka
volské oko
rukola na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory opečeme na pánvi s olivovým olejem do křupava. Osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.

  2. Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla s trochou oleje. Houby očistíme a odkrojíme spodní část. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek na plátky.

  3. Po chvíli přidáme houby, okořeníme a dusíme krátce, jen do lehkého zbarvení. Servírujeme rukolu, brambory na které položíme vejce a posypeme houbami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!