Bageta plněná kuřecím masem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 2 francouzké bagety
- 2 kuřecí prsa
- 200 g hub
- 1 cibule
- 1 rajče
- kečup
- sušená bazalka
- 250 ml smetany
- sýr
- sůl
- koření na kuře
- olej
- máslo
Postup Bageta plněná kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přisypeme 3 špetky soli, 2 špetky Grilovacího česnekového koření, špetku Kuře koření, trochu oleje a promícháme. Nakrájíme na jemno cibuli, houby a přidáme k masu, promícháme. Na pánvi roztopíme kus másla a osmažíme maso s houbami a cibulí.
Když je maso hotové, přidáme 250 ml smetany, polévkovou lžíci kečupu, 2 špetky bazalky a na jemno nakrájené rajče. Vše povaříme, až vznikne hustá omáčka. Do omáčky můžete ještě přidat trochu nastrouhaného sýru. Bagety nerozřezáváme podélně, ale seshora vyřežeme do bagety obdélník, následně vnitřek bagety vydloubáme (můžeme drobky přidat do vařící se náplně) a vnitřní stěny ještě umačkáme. Vytvoříme tak větší prostor pro náplň.
Bagety plníme až po okraj náplní, posypeme sýrem, můžeme posypat i pažitkou, vložíme do alobalem vystlané zapékací mísy a dáme péct do trouby při 200° pečeme 20-25 minut. Hotové bagety můžete ozdobit na plátky nakrájeným rajčetem nebo posypat bylinkami.