Baby kuřátko po italsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 ks baby kuřátko (500g)
100 g másla
koření Italská směs
tymián
oregano
5 středních brambor
2 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
koření na Americké brambory
3 cl vody
1 lžíce oleje
Na omáčku:
2 lžíce olivového oleje extra virgin
100 g rajčat
2-3 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
100 g nastrouhaného parmazánu
majoránka
špetka cukru
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuřátko rozpůlíme. Z másla a koření vymícháme bylinkové máslo a zhruba polovinu vpravíme pod kůži (začneme od prsíčka a prsty se lehce dostaneme až ke stehýnku). Kuřátko osolíme, okořeníme italským“ kořením a dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem.

  2. Omyté a osušené brambory nakrájíme na 2 cm plátky. Česnek rozetřeme se solí, okořeníme, zalijeme vodou a promícháme. Brambory přidáme do pekáče, potřeme česnekovou směsí, přikryjeme víkem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 1 hodinu za občasného podlévání a polévání. 20 minut před dokončení dopékáme odkryté na kůrčičku“.

  3. Mezitím si připravíme omáčku: na 2 lžících oleje orestujeme nasekaný česnek, přidáme nakrájená, oloupaná a jader zbavená rajčata, podusíme, přidáme protlak, parmazán, majoránku a špetku cukru. Provaříme a je-li nutné, naředíme vývarem. Jídlo na talíři dozdobíme parmazánem (hoblinky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!