Pečená krůtí křídla na tymiánu
Recepty, Drůbeží masoPostup Pečená krůtí křídla na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Krůtí křídla rozdělíme na dvě části (vzniknou nám tak jednotlivé porce).
Jednotlivé porce křídel osolíme, opepříme a pokmínujeme.
Do pekáče naskládáme porce křídel a podlijeme vývarem.
Pekáč přikryjeme poklicí a pečeme na střední teplotu cca 60 minut.
Maso poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut již nezakryté na barvu a křupavost.
Jakmile jsou křídla krásně měkká a do zlatova a křupava upečená tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek scedíme do do kastrůlku a přivedeme k varu.
Nadrháme si tymián a přidáme do vznikající omáčky.
Lžičku másla, smícháme se dvěma lžičkami hladké mouky a vytvoříme si tak máslovou jíšku.
Jíšku přidáme do omáčky na lehké zahuštění.
Za pravidelného míchání necháme zlehka ještě cca 10 minut provařit.
Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky mrkve.