Bábovka s uzeným masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8 housek
- 300-350 g uzeného bůčku
- 4 vejce
- 3 dl mléka
- 150 g Hery (Lukany apod.)
- 150 g míchané zeleniny
- 100 g pórku
- česneková nať
- špenátové listy
- pepř
- muškátový květ
- sůl
Postup Bábovka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu vymažeme, zbylý tuk dáme do mísy, přidáme koření, dva žloutky a vše vymícháme. Přidáme na kostky nakrájené housky a mléko. Promícháme, přidáme kostky vařeného masa, dvě natvrdo vařená vejce a nakrájené zelené natě.
Ze zbylých dvou bílků ušleháme pevný sníh, promícháme, vlijeme do formy a pomalu pečeme do zlatova. Podáváme teplé i studené se zeleninovými saláty.