Bábovka s uzeným masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 housek
300-350 g uzeného bůčku
4 vejce
3 dl mléka
150 g Hery (Lukany apod.)
150 g míchané zeleniny
100 g pórku
česneková nať
špenátové listy
pepř
muškátový květ
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme, zbylý tuk dáme do mísy, přidáme koření, dva žloutky a vše vymícháme. Přidáme na kostky nakrájené housky a mléko. Promícháme, přidáme kostky vařeného masa, dvě natvrdo vařená vejce a nakrájené zelené natě.

  2. Ze zbylých dvou bílků ušleháme pevný sníh, promícháme, vlijeme do formy a pomalu pečeme do zlatova. Podáváme teplé i studené se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!