Bábovka s hruškou a kakaem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g krupicového cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 vejce
- 200 ml polotučného mléka
- 80 g másla (Hery)
- 3 větší zralé hrušky
- 4 kostičky nastrouhané čokolády
- 1 lžíce kakaa
Postup Bábovka s hruškou a kakaem
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostičky.
Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky. Rozehřejeme opatrně máslo.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosijeme do mísy, přidáme cukr a promícháme.
Do odměřeného mléka přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do připravené moučné směsi.
Těsto dobře promícháme, přidáme nejprve strouhanou čokoládu, rozpuštěné vychladlé máslo a na konec nakrájené hrušky.
Těsto vlijeme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.
Bábovku pečeme při 170°C asi 60 minut.