Bábovka s citronem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 1 vanilkový cukr+nastrouhanou kůru a šťávu z citronu
- 1 prášek do pečiva
- 1 citron
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
Postup Bábovka s citronem
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, šťávu a citronovou kůru z bio nebo dobře umytého citronu.
Poté přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec vařečkou lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Takto připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péct přibližně na 40 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí.