Bábovka s citronem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
4 vejce
250 g cukru
1 vanilkový cukr+nastrouhanou kůru a šťávu z citronu
1 prášek do pečiva
1 citron
100 ml oleje
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, šťávu a citronovou kůru z bio nebo dobře umytého citronu.

  2. Poté přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Nakonec vařečkou lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  4. Takto připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péct přibližně na 40 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!