Jogurtové dalamánky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml mléka
150 g bílého jogurtu
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky soli
1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek žitné mouky
1 lžička cukru
15 g čerstvého droždí
na posyp různá semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Chvíli počkáme a když se nám po prvním promíchání těsto zdá řídké, přisypeme trochu mouky. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků. Z každého kousku utvoříme kuličku, kterou trochu zmáčkneme. Dalamánky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme asi 15 minut v klidu.

  2. Pak je potřeme vodou a posypeme libovolnými semínky (použila jsem kmín, bílý sezam a mák). Každý dalamánek uprostřed ostrým nožem nařízneme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!