Jogurtové dalamánky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 ml mléka
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky soli
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek žitné mouky
- 1 lžička cukru
- 15 g čerstvého droždí
- na posyp různá semínka
Postup Jogurtové dalamánky
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Chvíli počkáme a když se nám po prvním promíchání těsto zdá řídké, přisypeme trochu mouky. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků. Z každého kousku utvoříme kuličku, kterou trochu zmáčkneme. Dalamánky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme asi 15 minut v klidu.
Pak je potřeme vodou a posypeme libovolnými semínky (použila jsem kmín, bílý sezam a mák). Každý dalamánek uprostřed ostrým nožem nařízneme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.