Pikantní gulášek na barevných paprikách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězí zadního hovězího masa
- 500 g velké cibule
- 1 velká červená paprika a 1 zelená paprika
- 2 chilli papričky
- hovězí vývar
- olej
- sůl
- pepř
- čerstvá majoránka
- šťáva z loupaných rajčat Pomodori
- 4 stroužky česneku
- mletá sladká paprika
Postup Pikantní gulášek na barevných paprikách
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je do hnědé barvy. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pěkně rozvonět. Vložíme pokrájené hovězí maso tak, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou i zelenou pokrájenou papriku, červenou sypkou papriku, rajskou šťávu, chilli papričky, čerstvě mletý pepř. Podlijeme hovězím vývarem.
Dál vše dusíme doměkka. Nakonec vsypeme čerstvou majoránku, podlijeme ještě podle potřeby a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a ještě chvíli promícháme.
Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jiných záklechtek. Podáváme s domácím knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.