Jáhly se švestkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g jáhel
0,5 l mléka
2 vejce
4 lžíce cukru
citrónová kůra
sůl
švestky nebo švestkový kompot
Na zalití:
0,5 dl smetany
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z pšena (jáhly), mlieka, a štipky soli uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

  2. Do kaše vmiešame žĺtky, cukor a kôru a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu pšenovej hmoty, poukladáme na ňu polovice sliviek a zakryjeme zvyškom pšenovej kaše.

  4. Smotanu a vajíčko rozhabarkujeme a nalejeme na kašu. Poukladáme zopár plátkov masla a v rúre na 170°C pomaly pečieme.

  5. Podávame teplé, môžeme ozdobiť slivkami, prípadne šľahačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!