Babiččina fazolačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg uzených žeber
- 1 balení bílé fazole velké nebo malé
- cca 15 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- 10 kuliček celého pepře
- sůl
- 2 stroužky česneku
- cca 8 brambor
- 1 smetana 12%
- hladká mouka s vodou na zahuštění
- voda cca 5 litrů
- 1 PL octa
Postup Babiččina fazolačka
Postup přípravy receptu
-
Do velkého opravdu velkého hrnce dáme vařit žebra, fazole (předem namočené fazole pokud dáváte velké, pokud malé nenamáčíme), koření, osolíme a vaříme dokud nebudou fazole a žebra měkké cca 1,5 hodiny.
Maso vyndáme, obereme od kostí a vložíme zpět. Brambory oloupeme a nakrájíme na malinké kostky. Přidáme brambory do polévky a doředíme vodou dle potřeby. Přivedeme k varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Převaříme cca 10 minut tak, aby se dovařily brambory a vše bylo měkké. Ochutíme octem, polévky by měla být lehce nakyslá. Odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.