Aspik se špekáčkovými utopenci
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 4 naložení utopenci
- 1 okurka ze sladkokyselého nálevu
- 1 cibule
- Nálev:
- 500 ml vody
- 6 zarovnaných lžiček krupicového cukru
- 1 zarovnaná kávová lžička soli
- 3 polévkové lžíce 8% octu
- 2 sáčky sypké želatiny(1 ks=9 g)
Postup Aspik se špekáčkovými utopenci
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme vodu, cukr, sůl a ocet a necháme přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, necháme mírně vychladnout a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme cca 10 minut nabobtnat.
Mezitím nadrobno nakrájíme utopence, okurku a cibuli. Suroviny dáme do mísy, zalijeme nálevem a promícháme.
Směs nalijeme do silikonové formy na srnčí hřbet, nebo do jiných tvořítek a dáme uležet do chladna, nejlépe do druhého dne.