Aspik se špekáčkovými utopenci

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

4 naložení utopenci
1 okurka ze sladkokyselého nálevu
1 cibule
Nálev:
500 ml vody
6 zarovnaných lžiček krupicového cukru
1 zarovnaná kávová lžička soli
3 polévkové lžíce 8% octu
2 sáčky sypké želatiny(1 ks=9 g)

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme vodu, cukr, sůl a ocet a necháme přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, necháme mírně vychladnout a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme cca 10 minut nabobtnat.

  2. Mezitím nadrobno nakrájíme utopence, okurku a cibuli. Suroviny dáme do mísy, zalijeme nálevem a promícháme.

  3. Směs nalijeme do silikonové formy na srnčí hřbet, nebo do jiných tvořítek a dáme uležet do chladna, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!