Anglická gulášová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g jemně pokrájené anglické slaniny
- 1 velká cibule
- sádlo nebo olej
- 1 plnější lžíce mleté sladké papriky nebo v kombinaci s pálivou
- 1 necelá lžička drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- mletý pepř
- sůl
- 50 g hrubě nastrouhaného celeru
- 50 g hrubě nastrouhané mrkve
- 300 g oloupaných a na kostičky pokrájených brambor
- 1 l vývaru
- hladká mouka nebo jíška na zahuštění
Postup Anglická gulášová polévka
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, brambory, vývar, koření a osolíme.
Majoránku dáme až téměř před koncem vaření, až budeme polévku zahušťovat. Vaříme do změknutí brambor. Pak polévku dle vlastní chuti a potřeby zahustíme moukou, rozmíchanou v malém množství vody nebo jíškou. Provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a podáváme.
Podávat můžeme s čerstvým pečivem nebo chlebem.