Adamova žebra-kosti
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- masitá žebra z bůčku
- (nebo kosti z kotlet množství zcela individuální)
- 2-3 lžičky koření (Adamova žebra)
- 3 lžíce olivového oleje
- 5-6 stroužků česneku (podle chuti)
- kmín
- kouřová sůl podle chuti
Postup Adamova žebra-kosti
Postup přípravy receptu
-
Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.
Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě - čas podle množství - cca 50-60 minut a obracíme.
Těsně před dokončením, když už mají krásnou zlatavou barvu, mírně posolíme kouřovou solí a ještě pár minut pečeme.
Přílohu dáme podle chuti, brambory, zeleninu, nebo jen chléb. Takto připravená žebírka můžeme samozřejmě i grilovat a právě teď je to aktuální.