Adamova žebra-kosti

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

masitá žebra z bůčku
(nebo kosti z kotlet množství zcela individuální)
2-3 lžičky koření (Adamova žebra)
3 lžíce olivového oleje
5-6 stroužků česneku (podle chuti)
kmín
kouřová sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.

  2. Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě - čas podle množství - cca 50-60 minut a obracíme.

  3. Těsně před dokončením, když už mají krásnou zlatavou barvu, mírně posolíme kouřovou solí a ještě pár minut pečeme.

  4. Přílohu dáme podle chuti, brambory, zeleninu, nebo jen chléb. Takto připravená žebírka můžeme samozřejmě i grilovat a právě teď je to aktuální.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!