Znojemská omáčka s rýží

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 větší cibule
500 g vepřové kýty
3+2 lžíce plnotučné hořčice
1 sklenice kyselých okurek
5 vajec
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji (Kdo má rád v omáčce slaninu, přidá se k osmahnutí k cibuli, my to nemáme rádi.).

  2. Když je cibulka osmahnutá, přidáme maso nakrájené na větší kostičky a necháme maso zatáhnout.

  3. Když je maso zatažené, přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice, opepříme, osolíme dle chuti, přilijeme 2 l horké vody a dusíme do měkka.

  4. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené okurky a nakrájená vajíčka. Přidáme ještě 2 lžíce plnotučné hořčice.

  5. Celé ještě vaříme asi 20 minut, aby vše změklo a poté zahustíme jíškou.

  6. Podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!