Zmrzlina ze strouhanky

Recepty, Ostatní

Suroviny

80 g strouhanky z celozrnného pečiva (třeba z rohlíku)
20 g strouhaných ořechů
30 g moučkového cukru
1 lžička strouhané pomerančové kůry
200 g nízkotučného jogurtu
1 bílek
množno přidat i trochu strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku, cukr a ořechy za stálého míchání upražíme na pánvi do světlehněda a necháme vychladnout.

  2. Pak přidáme jogurt, pomerančovou kůru a promícháme.

  3. Nakonec do směsi lehce vmícháme ušlehaný sníh z 1 bílku a vzniklou hmotou naplníme připravené formičky. Můžeme použít formičky na mufiny nebo na čokoládu.

  4. Dáme zatuhnout do mrazáku tak na 2 hodiny, před podáváním ponoříme dna formiček do horké vody, aby se lépe vyklopily. Podáváme s dílky pomeranče, který dodá zmrzlině pikantnost. Zdobíme lístky máty nebo půlkami ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!