Skleněné ovoce

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těstíčko:
120 g hladké mouky
1 vejce
140 ml mléka smíchaného s vodou v poměru 1:1
špetka soli
Karamelový rozvar:
220 g krupicového cukru
3 lžíce vody
1 lžíce slunečnicového oleje
Mimoto:
ovoce podle chuti
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

  2. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.

  3. Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř. Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!