Skleněné ovoce
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těstíčko:
- 120 g hladké mouky
- 1 vejce
- 140 ml mléka smíchaného s vodou v poměru 1:1
- špetka soli
- Karamelový rozvar:
- 220 g krupicového cukru
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- Mimoto:
- ovoce podle chuti
- olej na smažení
Postup Skleněné ovoce
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř. Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.