Podmáslový chléb v římském hrnci
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 130 ml vody
- 200 ml (necelých 220 g) kysaného podmáslí
- 2 lžičky cukru
- 17 -20 g droždí
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 rovné lžičky soli
- 130 g žitné chlebové mouky
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 280-300 g hladké mouky
Postup Podmáslový chléb v římském hrnci
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského hrnce na pečící papír.
Svrchu několikrát nařízneme a necháme asi půl hodiny kynout.
Zakryjeme poklicí, vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200-220°C a necháme hodinu péct.
Poklici odkryjeme a chleba dopečeme bez ní, aby kůrka chytla barvu (10-20 minut).