Podmáslový chléb v římském hrnci

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

130 ml vody
200 ml (necelých 220 g) kysaného podmáslí
2 lžičky cukru
17 -20 g droždí
2 lžičky drceného kmínu
2 rovné lžičky soli
130 g žitné chlebové mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
280-300 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského hrnce na pečící papír.

  3. Svrchu několikrát nařízneme a necháme asi půl hodiny kynout.

  4. Zakryjeme poklicí, vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200-220°C a necháme hodinu péct.

  5. Poklici odkryjeme a chleba dopečeme bez ní, aby kůrka chytla barvu (10-20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!