Povidlové buchty kynuté bez kynutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 650 g hladké mouky + na podsypání
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce sušeného mléka
- špetka soli
- půl kostičky droždí
- 250 ml vody
- 150 g kelímek bílého jogurtu
- půl kelímku oleje
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- povidla na plnění
- + 50 g másla a 1 lžíci oleje na potření buchet
Postup Povidlové buchty kynuté bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme všechny sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme těsto. Rozdělíme na polovinu a ihned rozválíme na na obdélník silný cca 1 cm, který rozkrájíme na čtverce 5x5 cm. Do každého čtverce dáme lžičku povidel a vytvoříme buchtičky. Stejně pokračujeme s druhou polovinou těsta.
Zapneme troubu na 180°C a než se zahřeje, necháme přikryté buchty v pekáčku odpočinout, pak je lehce potřeme olejem a dáme přikryté víkem do trouby na 15 minut. Víko sundáme a buchty necháme dopéct dorůžova dalších 15-20 minut (podle toho, jak peče trouba), potřeme rozpuštěným máslem.
Ještě vlažné pocukrujeme a podáváme. Pokud se nesní, jsou dobré a vláčné ještě třetí den.