Žlutá rýže s kapustou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek rýže
- 1/4 hlávky kapusty
- 1 menší cibule
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce kešu ořechů
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
- pepř
- olej
Postup Žlutá rýže s kapustou
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme kurkumou a dobře promícháme, aby se kurkuma rozpustila v tuku.
Poté zasypeme promytou rýží, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a pod pokličkou dusíme na nejnižším plameni 15 minut.
Následně do rýže vmícháme podušenou kapustu, rozinky a kešu ořechy. Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.