Žlutá rýže s kapustou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek rýže
1/4 hlávky kapusty
1 menší cibule
2 lžíce rozinek
2 lžíce kešu ořechů
1/2 lžičky kurkumy
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

  2. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme kurkumou a dobře promícháme, aby se kurkuma rozpustila v tuku.

  3. Poté zasypeme promytou rýží, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a pod pokličkou dusíme na nejnižším plameni 15 minut.

  4. Následně do rýže vmícháme podušenou kapustu, rozinky a kešu ořechy. Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!