Zemplínské plněné placky

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
2,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek acidofilního mléka nebo kefíru
1 lžička cukru
½ lžičky sody
½ lžičky soli
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
250 g strouhaného sýru
3-4 stroužky česneku
listy salátu nebo jiné zelené listy (já jsem použila zbytek čínského zelí)

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň zmiešame všetky prísady okrem listov.

  2. Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať. Každý diel vyvaľkáme na kruh s hrúbkou cca 1 cm.

  3. Náplň rozdelíme na kruhy tak, že ňou natrieme polovicu kruhu. Na ňu dáme narezané zelené listy a placku preheme. Okraje jemne pritlačíme k sebe.

  4. Placky vyprážame na oleji z oboch strán (Oleja nedávame veľa, len trocha, aby sa placky mohli opekať.).

  5. Podávame s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!