Zemplínské plněné placky
Recepty, OstatníSuroviny
- Těsto:
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek acidofilního mléka nebo kefíru
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky sody
- ½ lžičky soli
- Náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g strouhaného sýru
- 3-4 stroužky česneku
- listy salátu nebo jiné zelené listy (já jsem použila zbytek čínského zelí)
Postup Zemplínské plněné placky
Postup přípravy receptu
-
Na náplň zmiešame všetky prísady okrem listov.
Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať. Každý diel vyvaľkáme na kruh s hrúbkou cca 1 cm.
Náplň rozdelíme na kruhy tak, že ňou natrieme polovicu kruhu. Na ňu dáme narezané zelené listy a placku preheme. Okraje jemne pritlačíme k sebe.
Placky vyprážame na oleji z oboch strán (Oleja nedávame veľa, len trocha, aby sa placky mohli opekať.).
Podávame s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom a pod.