Zelný jahelník

Recepty, Ostatní

Suroviny

150 ml jáhel
400 ml vývaru
250 g uzeného masa
250 g kysaného zelí
3 vejce
50 ml mléka
sůl
pepř
mletý kmín
máslo, strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.

  2. Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso nakrájíme na kousky. Z vajec oddělíme bílky, ty vyšleháme na tuhý sníh a žloutky rozmícháme s mlékem.

  3. Jáhly, zelí, maso a žloutky smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Směs rozetřeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme na 190°C, přibližně 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!