Zelný jahelník
Recepty, OstatníSuroviny
- 150 ml jáhel
- 400 ml vývaru
- 250 g uzeného masa
- 250 g kysaného zelí
- 3 vejce
- 50 ml mléka
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- máslo, strouhanka
Postup Zelný jahelník
Postup přípravy receptu
-
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.
Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso nakrájíme na kousky. Z vajec oddělíme bílky, ty vyšleháme na tuhý sníh a žloutky rozmícháme s mlékem.
Jáhly, zelí, maso a žloutky smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Směs rozetřeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme na 190°C, přibližně 45 minut.