Zelňáky 2.

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g kysaného zelí
1 cibule
1 lžíce sádla
3 lžíce mléka
80 g hladké mouky
špetka mletého pepře
špetka drceného kmínu
olej na smažení
1 - 2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Zelí překrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme najemno Pokrájenou cibuli orestujeme na lžíci rozpuštěného sádla, přidáme zelí a asi 5 minut podusíme. Pak zelí necháme vychladnout.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku a rozmícháme na těstíčko. Nalijeme ho na zelí, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a promícháme, až se všechny suroviny spojí.

  3. Na pánvi si rozpálíme sádlo a na něj lijeme těstíčko. Usmažíme menší placky. Smažíme je po obou stranách asi 3 – 4 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!