Zelňáky 2.
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 3 lžíce mléka
- 80 g hladké mouky
- špetka mletého pepře
- špetka drceného kmínu
- olej na smažení
- 1 - 2 vejce
Postup Zelňáky 2.
Postup přípravy receptu
-
Zelí překrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme najemno Pokrájenou cibuli orestujeme na lžíci rozpuštěného sádla, přidáme zelí a asi 5 minut podusíme. Pak zelí necháme vychladnout.
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku a rozmícháme na těstíčko. Nalijeme ho na zelí, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a promícháme, až se všechny suroviny spojí.
Na pánvi si rozpálíme sádlo a na něj lijeme těstíčko. Usmažíme menší placky. Smažíme je po obou stranách asi 3 – 4 minuty.