Babiččin tvaroháč

Recepty, Moučníky

Suroviny

20 g želatiny
1 žloutek (nemusí být)
1 dcl vlažného mléka
1 nízkotučný nebo polotučný tvaroh
1 Hera
pár piškot
1 kompot nebo čerstvé ovoce
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme želatinu (já jí dělám tak že jí namočím asi v 1,5 dcl teplé vody a nechám odstát dokud neztuhne) ale záleží na vás.

  2. Do mixéru naliji vlažné mléko se želatinou a mixuji, dokud není rozmixovaná a nezačne mléko stoupat.

  3. Za stálého mixování přidám žloutek, a po kouskách Heru (většinou už začíná houstnout tak s tím musím kejvat a trochu mixéru pomáhat) rychle dodám i tvaroh a nakonec přidám moučkový cukr (ale může být jakýkoliv).

  4. Směs by měla být trochu sladší než chcete aby dort byl, po ztuhnutí se sladkost trochu stáhne.

  5. Ve formě, kterou mám vymazanou kouskem hery mám připravené již nasypané ovoce, směs z mixéru tam vyliji promíchám a nakonec na vrch pokládám a potápím piškoty.

  6. Nechám v lednici ztuhnout, většinou je to tak do dvou tří hodin. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!