Zeleninové řezy s kuřecími proužky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velké kuřecí prso
- 1 střední cuketa
- 1 velká mrkev
- 2 střední brambory
- 1 červená cibule
- 2 jarní cibulky
- 2 vejce
- 1/2 šálku hladké mouky
- 50 g čedaru
- sůl
- pepř
- 2 rajčata
- 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup Zeleninové řezy s kuřecími proužky
Postup přípravy receptu
-
Cuketu a mrkev nastrouháme na hrubé slzy, oloupané brambory nastrouháme na jemno, přimícháme nasekanou červenou cibuli a nakrájenou jarní cibulku, přidáme vejce, mouku, nastrouhaný čedar, sůl a pepř a vše promícháme.
1/2 směsi rozetřeme do tukem vymazané zapékací misky.
Kuřecí prso nakrájíme na dlouhé úzké proužky a narovnáme je na vrstvu směsi.
Pak rozetřeme zbytek směsi.
Rajčata nakrájíme na kolečka a naklademe na povrch. Nakonec každé rajče posypeme nastrouhaným parmazánem.
Zapékáme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 25-30 minut.
Podáváme teplé se zeleninovou přílohou.