Zeleninové koláče s tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g cereálního listového těsta (koupila jsem od Nowaca – je baleno po třech plátech a dobře se s ním pracuje)
celozrnná mouka na podsypání
rajčatová passata
zelenina na naplnění – použila jsem cuketu, dýni a sušená rajčata
tymián (nebo jiné oblíbené bylinky)
cca 50 g uzeného tofu
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

  2. Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto – zkrátka rozkrojte na větší kusy). Každý plát potřete passatou.

  3. Zeleninu nakrájejte nadrobno. Cuket nakrájejte na kostky, dýni na tenké plátky, rajčata nadrobno. Zeleninu ochuťte solí a pepřem, přidejte nakrájené bylinky. Na každý kus těst rozprostřete asi hrst zeleniny. Navrch nastrouhejte tofu.

  4. Pečte asi 20 – 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!