Zeleninové koláče s tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g cereálního listového těsta (koupila jsem od Nowaca – je baleno po třech plátech a dobře se s ním pracuje)
- celozrnná mouka na podsypání
- rajčatová passata
- zelenina na naplnění – použila jsem cuketu, dýni a sušená rajčata
- tymián (nebo jiné oblíbené bylinky)
- cca 50 g uzeného tofu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Zeleninové koláče s tofu
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto – zkrátka rozkrojte na větší kusy). Každý plát potřete passatou.
Zeleninu nakrájejte nadrobno. Cuket nakrájejte na kostky, dýni na tenké plátky, rajčata nadrobno. Zeleninu ochuťte solí a pepřem, přidejte nakrájené bylinky. Na každý kus těst rozprostřete asi hrst zeleniny. Navrch nastrouhejte tofu.
Pečte asi 20 – 25 minut.