Závitky na balzamiku a liškách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřové plátky (určitě jde i z jiného masa)
- červená cibule
- bílá cibule
- plnotučná hořčice
- anglická slanina nebo pršut
- křen
- sůl
- balzamikový ocet
- lžíce hnědého cukru
- hladká mouka
- miska lišek
Postup Závitky na balzamiku a liškách
Postup přípravy receptu
-
Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce.
Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme - závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran.
Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody - jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka - trvá to tak půl hodiny.
Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky - já měla blanšírované (z mrazáku:-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv - my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.