Závitek z krkovice s kysaným zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové krkovice
- 3 hrsti vymačkaného kysaného zelí
- 50 g šunky
- 1/2 vajíčka uvařeného natvrdo
- 1 kelímek zakysané smetany
- hladká mouka na zahuštění-asi 1 vrchovatá lžíce
- sůl
- pepř
- červená sladká mletá paprika
- drcený kmín
- olej
Postup Závitek z krkovice s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou.
Kysané zelí překrájíme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, promícháme a hrst dáme na každý plátek krkovice. Nabereme lžíci zakysané smetany a přidáme ji na plátek se zelím, ještě přidáme špetku drceného kmínu a půl rozkrojeného vajíčka.
Maso srolujeme do rolády, sepneme párátkem a ze všech stran zprudka opečeme na oleji.
Podlijeme vodou, asi do poloviny závitků a dusíme do měkka.
Poté maso vyjmeme, v trošce vody prošleháme asi lžíci hladké mouky a přidáme do šťávy. Pořádně provaříme. Do zbylé zakysané smetany dáme 1-2 lžíce horké šťávy, promícháme a přilijeme k masu. Prohřejeme a podáváme. Jako příloha jsou skvělé gnochi nebo bramborový knedlík.