Zasněžené staročeské rohlíčky obalené v cukrovo-vanilkovém pudru
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 600 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 500 g másla Tatra
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 2 žloutky
- 2 celé vejce
- 2 vanilkové cukry balení
- Na obalení:
- 200 g moučkového cukru
- 5 balíčků vanilkového cukru
Postup Zasněžené staročeské rohlíčky obalené v cukrovo-vanilkovém pudru
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto ze surovin. Těsto dáme do lednice odpočinout na den, či noc. Zabalíme ho do potravinářské folie.
Těsto po odležení vytáhneme a připravíme plechy s pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Po upečení nechávám rohlíčky vychladnout, aby nebyly tak křehké - lépe se obalují v cukrovo-vanilkovém pudru. Po obalení vkládáme do krabice a necháváme v chladném místě odležet.:-) Ale můžeme konzumovat ihned.:-) Dobrou chuť