Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
Recepty, RybySuroviny
- porcovaný kapr
- brambory
- cibule
- rajčata
- sůl
- červená paprika
- pepř
- koření Tandoori masala
- česnek
- olej na vymazání plechu
Postup Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Kapra naporcujeme, posolíme a posypeme kořením tandoori masala.
Na vymazaný plech olejem naskládáme nakrájené brambory, které osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou.
Brambory poklademe nakrájenou cibulí a krájeným česnekem.
Na cibuli položíme připravené porce kapra.
Nakonec vše poklademe nakrájenými rajčaty, která posolíme.
Na plech dáme alobal a dáme péct do rozpálené trouby na 30 minut. Kapr pustí šťávu. Po 30 minutách alobal odděláme a dalších 20-30 minut pečeme, aby vznikla křupavá kůrčička.