Zapečené těstoviny se špenátem a la lasagne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

těstoviny
cca 20 ks sušených rajčat v oleji
mražený špenát (ne drť)
2 PL oleje
2 PL másla
hladká mouka
mléko
cibule
česnek
sůl
pepř
sýr na strouhání (150 g Eidamu)

Postup přípravy receptu

  1. V teflonovém kastrole (větší pánvi) zpěníme na oleji a másle cibuli, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Tu postupně ředíme mlékem a šleháme (nebo prostě jen rychle mícháme) na bešamel.

  2. Vsypeme povolený špenát, osolíme a opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Dusíme do úplného rozmrazení špenátu, ev. přidáváme mléko. Vznikne hustší kaše.

  3. Sušená rajčata pokrájíme a spolu s bešamelem nasypeme do mísy.

  4. Těstoviny, které jsme mezitím uvařili, vmícháme do připravené směsi.

  5. Dochutíme (těstoviny vždycky vezmou chuť) a vsypeme do pekáčku (teflon. netřeba vymazávat).

  6. Zapékáme při 200°C 15-20 minut, pak posypeme sýrem a necháme ho rozpustit. Jídlo chutná jako lasagne, ale není tak pracné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!