Zapečené šišky z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 100 g libové anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1,5 rohlíku nebo žemle
- trochu mléka
- petrželka
- libeček
- sůl
- koření na mletá masa (já používám od Antonína)
- olej
- Na zalití:
- 4 vejce
- 500 ml kysané smetany
- 1/2 lžičky hladké mouky
- sůl
- paprika
- grilovací koření
- strouhanka
- tuk
Postup Zapečené šišky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Namočíme rohlíky do mléka a necháme rozmočit. Anglickou slaninu semeleme, nebo rozsekáme na robotu.
Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, namočeným a vymačkaným rohlíkem, slaninou a nasekanou petrželkou, osolíme a okořeníme.
Pořádně vše promícháme a děláme malé šišky, které lehce osmažíme na oleji. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.
V kysané smetaně rozšleháme vejce, mouku, koření a tím šišky přelijeme.
Pečeme asi 35 - 45 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, kaší, nebo jen s pečivem.