Hovězí guláš na víně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězí kližky
- 100 g anglické slaniny
- 3 velké cibule
- 4-5 stroužků utřeného česneku
- 250 ml červeného vína
- cca 750 ml vývaru z kostí
- 2-3 krajíce staršího chleba bez kůrky
- 2 plné lžíce sladké papriky
- 1 velká lžíce sádla
- 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády
- čerstvá feferonka (podle chuti)
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Hovězí guláš na víně
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku.
Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.