Zapečené máslové fazole ve smetanovém krému
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 0,5 kg suchých máslových fazolí velké bíle (jedno balení)
- 200 g čerstvého smetanové sýra Lučina nebo Gervais
- 100 ml smetany
- petrželka
- pažitka
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- strouhanka
- kousek másla na vymazání zapékací formy
Postup Zapečené máslové fazole ve smetanovém krému
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole uvaříme do měkka, 1/3 rozmixujeme se smetanou a sýrem, do této hmoty zamícháme zbylé vařené fazole, bylinky, česnek a koření. Do jednotlivých a předem máslem zapékacích formiček nebo do pekáčku.
Strouhanku si smícháme se změklým máslem jako když se dělá drobenka na koláč. Posypku dáme na připravené fazole a zapečeme v troubě dozlatova.