Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3-4 kuřecí řízky
- 100 g anglické slaniny
- hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky
- 1 lžička koření GYROS (grilovací směs, pečené kuře...)
- 600 g menších syrových brambor
- 250 ml sladké smetany (šlehačky)
Postup Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku si vyložíme slaninou a na ni naskládáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Posypeme kořením a sekanou bazalkou.
Na to naskládáme přepůlené brambory řeznou stranou dolů a zalijeme smetanou.
Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Po té odkryjeme a pečeme dalších 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.