Burákové tyčinky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 270 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 130 g Hery
- 100 g mletých nesolených arašídů
- 30 g strouhané čokolády
- 1 vejce
Postup Burákové tyčinky
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce a měkkou Heru a zpracujeme těsto. Dáme vychladit nejméně na 2 hodiny.
Přichystáme mlýnek na maso s nástavcem na cukroví. Těsto protlačujeme strojkem asi na 5 cm dlouhé tyčinky a ukládáme na plech vyloženým pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě, podle druhu trouby asi na 180°C cca 10-15 minut.
Po vychladnutí můžeme konce namáčet v rozpuštěné bílé čokoládě.