Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího krku
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 - 4 rajčata
- 2 papriky
- kousek celeru
- 1 - 2 mrkve
- 1 lžíce nakládaného pepře
- 1 lžíce pikantní hořčice
- hladká mouka
- 2 lžíce sádla
- vývar z kostí
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 bobkový list
- sůl
- kmín
- pepř
Postup Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.
Rozpustíme sádlo a restujeme cibuli a později přidáme česnek. Maso obalíme v mouce. K opečené cibuli přidáme maso, necháme zatáhnout a přisypeme zeleninu.
Po krátkém opečení přidáme papriku, hořčici, koření a zalijeme vývarem tak, aby to bylo maso jen lehce potopené. Přikryjeme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme pepř a dochutíme.
Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar. Zahušťovat nemusíme, zelenina a mouka to zahustí. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo noky.