Kakaový koláč s tvarohem a ovocem zalitý dortovým želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kakaové těsto:
3 celá vejce
180 g cukru krupice
1/2 kg polohrubé mouky
250 ml mléka
20 g nebo cca 3 lžíce kakaa
250 ml oleje
prášek do pečiva
olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Tvarohová náplň:
1/2 kg tvarohu
200 g zakysané smetany (1 kelímek)
5-6 lžic cukru moučka
1 vanilkový cukr
ovoce
vanilkový cukr (na posypání kyselejšího ovoce)
1 dortové želé v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem. Přidáme mléko, kakao, mouku, prášek do pečiva a olej. Těsto je tužší, je potřeba ho pořádně prošlehat.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto je hutnější, je potřeba ho rovnoměrně rozetřít stěrkou. Pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

  3. Korpus je upečený, když jde od krajů plechu a na párátko se nic nelepí.

  4. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou.

  5. Tvarohovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme na půl hodiny - hodinku do ledničky.

  6. Ovoce potom poklademe na tvaroh, jemně ho zatlačíme do tvarohové náplně a zalijeme dortovým želé připraveným podle návodu na sáčku.

  7. Dáme zpátky do ledničky a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!