Pstruh lososovitý s citronovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 2 filé ze pstruha
- 1 citron
- plátek másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 2 lžičky hladké mouky
- zeleninový vývar
- 100 ml smetany 31%
- snítka kopru (nemusí být)
Postup Pstruh lososovitý s citronovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.
V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme, přidáme máslo a dopečeme další asi 3 minuty.
Hotové filé odložíme a uchováváme v teple. Do pánve přidáme mouku a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10-15 minut.
Přilijeme smetanu, kůru z citronu a krátce povaříme. Nakonec přidáváme postupně šťávu z citronu do potřebné chuti a odstavíme.
Omáčku dochutíme koprem, případně solí a podáváme. Na talíři filátka přelijeme omáčkou a můžeme podávat, třeba s vařeným bramborem.