Mandlové linecké cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g mandlové mouky nebo najemno umletých oloupaných mandlí
- 150 g hladké mouky
- 170 g moučkového cukru
- 2 KL vanilkového cukru nebo pár kapek vanilkového aroma
- 100-105 g změklého másla
- 2 žloutky
- nastrouhaná kůra z jednoho důkladně omytého citronu (pouze žlutá část)
- na slepování zavařenina (nejlépe rybízová)
Postup Mandlové linecké cukroví
Postup přípravy receptu
-
Nejprve umíchejte máslo s cukry, přidejte žloutky a důkladně promíchejte. Na pracovní desku prosejte hladkou mouku, přisypte mandlovou a nastrouhejte kůru z citronu. Přidejte máslovou směs, ručně vypracujte nelepivé těsto, zabalte jej do potravinové folie a nechte hodinu v lednici.
Před vykrajováním ho nechte při pokojové teplotě povolit, aby se vám dobře válelo. Ještě jednou ho důkladně propracujte. Vyválejte placku cca 3-4 mm silnou a vykrajujte sudý počet plných tvarů a stejný s otvorem ve středu. Lepší je středy vykrajovat až na plechu. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě rozpálené na 150-160 °C do slabě růžové barvy.
Slepujte vychladlé nejlépe výraznější rybízovou zavařeninou. Do druhého dne cukroví krásně zvláční.