Mandlové linecké cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g mandlové mouky nebo najemno umletých oloupaných mandlí
150 g hladké mouky
170 g moučkového cukru
2 KL vanilkového cukru nebo pár kapek vanilkového aroma
100-105 g změklého másla
2 žloutky
nastrouhaná kůra z jednoho důkladně omytého citronu (pouze žlutá část)
na slepování zavařenina (nejlépe rybízová)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve umíchejte máslo s cukry, přidejte žloutky a důkladně promíchejte. Na pracovní desku prosejte hladkou mouku, přisypte mandlovou a nastrouhejte kůru z citronu. Přidejte máslovou směs, ručně vypracujte nelepivé těsto, zabalte jej do potravinové folie a nechte hodinu v lednici.

  2. Před vykrajováním ho nechte při pokojové teplotě povolit, aby se vám dobře válelo. Ještě jednou ho důkladně propracujte. Vyválejte placku cca 3-4 mm silnou a vykrajujte sudý počet plných tvarů a stejný s otvorem ve středu. Lepší je středy vykrajovat až na plechu. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě rozpálené na 150-160 °C do slabě růžové barvy.

  3. Slepujte vychladlé nejlépe výraznější rybízovou zavařeninou. Do druhého dne cukroví krásně zvláční.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!