Zapečené gulášové špagety
Recepty, TěstovinySuroviny
- Gulášový základ:
- 0,5 kg vepřového plecka
- 0,5 kg cibule
- malý rajský protlak
- lžička mleté papriky
- drcený kmín
- gulášové koření
- sůl
- pepř
- voda
- olej
- Zeleninové lečo:
- 2 čerstvé papriky
- 4 rajčata
- cibule
- ocet
- voda
- sůl
- cukr
- (nebo 2 středně velké sklenice leča zavařeného)
- balíček špaget
- 20-30 dkg hrubě strouhaného Eidam
Postup Zapečené gulášové špagety
Postup přípravy receptu
-
V jednom hrnci si připravíme klasický základ na vepřový guláš. Na oleji osmahneme do hněda drobně krájenou cibuli. Když je hotová, přidáme lžičku mleté sladké (nebo gulášové) papriky. Chvilku mícháme, pak přidáme na menší kostky nakrájené plecko, sůl a drcený kmín a restujeme. Potom přimícháme gulášové koření, protlak, dochutíme dle chuti (já přidala ještě chilli omáčku, máme rádi jídla pikantnější) a mírně podlijeme vodou. Dusíme za občasného míchání a podlévání na mírném ohni doměkka. Hotový základ by měl obsahovat aspoň trochu šťávy, aby obalila špagety.
V druhém hrnci si zatím udusíme klasické zeleninové lečo (nebo to konzervované) samozřejmě bez vajec.
Ve třetím hrnci si uvaříme do poloměkka špagety.
Když je vše hotové, smícháme v pekáči nebo zapékací míse vše dohromady, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci do trouby asi na 10 minut. Zapékáme jen kvůli sýru, ostatní je hotové.