Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg brambor
200 g hlívy ústřičné
500 g mletého masa
sůl
200 g strouhaného uzeného sýra
1 kelimek zakysané smetany
2 vejce
2 plátky sýra
houbové koření dle každého z Vás ale (neni nutne)
pepř
rajče na ozdobu
oliva
hlavkový salát
máslo(rama) na plech
1 velká cibule nebo 2 malé cibule

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si brambory ve slupce jen cca 5-6 minut, vypneme a necháme do druhého dne vystydnout (dá se ale i ze syrových brambor).

  2. Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a připravíme si na cibulce nakrájenou hlívu ústřičnou, ke které přidáme orestovat i mleté maso s kořením a vše podusíme na velké pánvi.

  3. Pak střídavě dáváme na plech nakrájené brambory, dále pak maso s houbami, strouhaný sýr a nakonec našleháme vejce se smetanou a tím vše zalijeme.

  4. Já jsem dala ještě nahoru přes sebe proužky krájeného sýru a dal zapéci asi na 30 minut při 150°C. Podávala jsem se salátem s olivami a rajčátkem nebo okurkou viz. obrázek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!