Zajíc na divoko
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 zaječí zadní běhy
- 2 zaječí přední běhy
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 menšího celeru
- 2 cibule
- 3 lžíce cukru
- 2 deci červeného vína
- pár lžic rumu
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
- jalovec
- sůl
- rozmarýn
- tymián
- 2 lžíce povidel
- 3 lžíce rajčatového protlaku
Postup Zajíc na divoko
Postup přípravy receptu
-
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek.
Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat.
Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny.
Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme.
Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka.
Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem.
Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokšemi nebo bramborovými plackami.