Zajíc na divoko

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 zaječí zadní běhy
2 zaječí přední běhy
2 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
2 cibule
3 lžíce cukru
2 deci červeného vína
pár lžic rumu
nové koření
bobkový list
celý pepř
jalovec
sůl
rozmarýn
tymián
2 lžíce povidel
3 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek.

  2. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat.

  3. Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny.

  4. Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme.

  5. Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka.

  6. Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem.

  7. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokšemi nebo bramborovými plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!