Vydatná durynská soljanka
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g uzeného masa
- 2 paprikové klobásy
- 2 cibule
- 1 rajský protlak
- 3 větší kyselé nebo kvašené okurky
- 1 - 2 čerstvé papriky
- mletá sladká paprika
- pálivá paprika
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- mletý pepř
- vývar nejlépe z uzeného masa (cca 1,5 litru)
- 5 polévkových lžic světlé jíšky
- sůl
- olej nebo sádlo
Postup Vydatná durynská soljanka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a klobásy, opečeme, posypeme paprikami, vmícháme rajský protlak, přidáme bobkový list a nové koření a zalijeme uzeným vývarem.
Vaříme zhruba 30 minut, poté přidáme nakrájenou papriku a na malé kostičky kyselé okurky. Dosolíme, opepříme, přidáme jíšku a provaříme.
Pokud se nám polévka zdá málo kyselá, ochutíme ještě trochou nálevu z okurek nebo octem. Polévka by měla být hodně hustá, spíše takový Eintopf. Podáváme se lžící zakysané smetany.