Vlhká ananasová bábovka-hrníčková
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 2 sáčky ananasového pudinku (nebo vanilkového)
- 1 ananasový kompot v plechovce
- 3 vejce
- 2 lžičky sody
- 1-2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 vanilkový cukr
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- špetku soli
Postup Vlhká ananasová bábovka-hrníčková
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny.
Přimícháme olej, mouku smíchanou se sodou a pudinkové prášky, které rozmícháme v 1 hrnku šťávy z ananasového kompotu a vlijeme do těsta.
Dáme ještě špetku soli, pokrájený ananas, kokos, citronovou šťávu a vmícháme sníh z bílků.
Bábovkovou formu si vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto, dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme tak 40-45 minut.
Upečenou buchtu necháme vychladnout, pak jí vyklopíme a pocukrujeme.