Vlčická játrová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

asi 500 g kuřecích jater (jiná játra nejím, ale vy klíííííďo)
2 menší cibule
2 kávové lžičky Podravky nebo Solčanky
2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
1-2 kávové lžičky mleté sladké papriky
1 velký stroužek česneku
1 kávová lžička majoránky
olej
sůl
maggi
pepř

Postup přípravy receptu

  1. El. sporák si dáme na č. 6.

  2. Na oleji si zesklovatíme cibulku a na ni orestujeme kuřecí játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou.

  3. Když jsou játra osmažená a pustila takovou krásnou barvičku (z papričky), tak přihodíme plnotučnou hořčici (sporák stáhneme na č. 4), důkladně promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody.

  4. Zase promícháme a vodu dolijeme tak asi do 1-1,5l.

  5. Povaříme asi 20-30 minut (dokud se játra nezačnou trošku rozpadat) a občas dolijeme vodu.

  6. Potom zahustíme jíškama Knorr (půl na půl - světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

  7. Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem (jak kdo rád) a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!