Vlčická játrová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- asi 500 g kuřecích jater (jiná játra nejím, ale vy klíííííďo)
- 2 menší cibule
- 2 kávové lžičky Podravky nebo Solčanky
- 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- 1-2 kávové lžičky mleté sladké papriky
- 1 velký stroužek česneku
- 1 kávová lžička majoránky
- olej
- sůl
- maggi
- pepř
Postup Vlčická játrová omáčka
Postup přípravy receptu
-
El. sporák si dáme na č. 6.
Na oleji si zesklovatíme cibulku a na ni orestujeme kuřecí játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou.
Když jsou játra osmažená a pustila takovou krásnou barvičku (z papričky), tak přihodíme plnotučnou hořčici (sporák stáhneme na č. 4), důkladně promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody.
Zase promícháme a vodu dolijeme tak asi do 1-1,5l.
Povaříme asi 20-30 minut (dokud se játra nezačnou trošku rozpadat) a občas dolijeme vodu.
Potom zahustíme jíškama Knorr (půl na půl - světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem (jak kdo rád) a je hotovo.