Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g Hery
200 g moučkového cukru
4 vejce
250 g měkkého tvarohu
150 ml mléka
300 g polohrubé mouky
100 g kandovaného ovoce
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny. Potom postupně přidáme žloutky, měkký tvaroh, vlažné mléko a část prosáté mouky.

  2. Z bílků ušleháme pevný sníh, se zbylou prosátou moukou smícháme prášek do pečiva a vmícháme do těsta. Do těsta zamícháme kandované ovoce.

  3. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy, vložíme do mírně předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!