Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 150 g hnědého cukru Demerara
- 80 g másla (rozpustit)
- 100 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- máslo a hrubá mouka na vymazání plechu
- višně (případně jiné ovoce)
Postup Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh. Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny.
Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší.
Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou.
Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem.
Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme. Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko.
Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.