Višňová bublanina z časopisu Vlasta

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
150 g hnědého cukru Demerara
80 g másla (rozpustit)
100 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
máslo a hrubá mouka na vymazání plechu
višně (případně jiné ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

  2. Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh. Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny.

  3. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší.

  4. Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou.

  5. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme. Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko.

  7. Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!