Vínové rohlíčky - cukroví bez vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 280 g hladké mouky
- 250 g másla - změklého
- 7 lžic bílého vína (lze i červené)
- Na obalení:
- 1 miska moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr nebo luskem navoněný moučkový cukr
Postup Vínové rohlíčky - cukroví bez vajec
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo s vínem a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do chladna.
Pak těsto na pomoučněném stole vyválíme na plát o síle cca 3-4 mm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme malé rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova, během pečení se maličko nafouknou.
Po upečení je ještě teplé obalíme v misce s moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým a ukládáme do krabiček. Po vychladnutí uzavřeme a odebíráme dle potřeby a chuti.