Vinná klobása s jablky a cibulí, zapečená s hořčicovou zálivkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vinná klobása cca 1 kg
- 2 kyselejší jablka
- 1 větší cibule
- Na zálivku:
- 250 g zakysané smetany
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 1 PL Dijonské hořčice
- pár lístků šalvěje
Postup Vinná klobása s jablky a cibulí, zapečená s hořčicovou zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu stočíme na dno zapékací nádoby do volnějšího šneka. Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na půlkolečka. Ta nastrkáme do mezer mezi klobásou.
Smícháním všech surovin připravíme zálivku, přidáme posekané šalvějové lístky a nalijeme na klobásu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.