Vinná klobása s jablky a cibulí, zapečená s hořčicovou zálivkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vinná klobása cca 1 kg
2 kyselejší jablka
1 větší cibule
Na zálivku:
250 g zakysané smetany
1 PL hrubozrnné hořčice
1 PL Dijonské hořčice
pár lístků šalvěje

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu stočíme na dno zapékací nádoby do volnějšího šneka. Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na půlkolečka. Ta nastrkáme do mezer mezi klobásou.

  2. Smícháním všech surovin připravíme zálivku, přidáme posekané šalvějové lístky a nalijeme na klobásu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!